Η μαγεία της μαγειρικής σόδας

Η μαγεία της μαγειρικής σόδας

Η μαγεία της μαγειρικής σόδας

Μπορεί να σας σοκάρει το γεγονός ότι η μαγειρική σόδα, ένα κοινό βασικό συστατικό της κουζίνας, είναι ο πρωταθλητής κατά των βρωμερών και δυσάρεστων οσμών. Η ικανότητά της να απορροφά τις οσμές την έχει καταστήσει δημοφιλή επιλογή για την καταπολέμηση της κακοσμίας της μασχάλης και το πρωταγωνιστικό συστατικό στα περισσότερα φυσικά αποσμητικά.

 

Αλλά τι ακριβώς είναι η μαγειρική σόδα;

Η μαγειρική σόδα είναι απλώς διττανθρακικό νάτριο, ένα λευκό στερεό κρυσταλλικό ορυκτό που είναι ευρέως γνωστό ως ανθρακική σόδα (ανθρακικό νάτριο). Αυτό το ορυκτό προέρχεται από ένα κοίτασμα πετρωμάτων γνωστό ως trona που βρίσκεται σε αλμυρές λίμνες που έχουν εξατμιστεί πριν από σχεδόν 4 εκατομμύρια χρόνια. Όταν το ορυκτό εξορύχτηκε και επεξεργάστηκε πολλά, πολλά χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ανάπτυξη της μαγειρικής σόδας και από τα τέλη του 1800 αγαπήθηκε από πολλά νοικοκυριά.

Σε όλους αρέσει ένα ευέλικτο και πολύ-λειτουργικό προϊόν και λοιπόν, η μαγειρική σόδα προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. Το βασικό χαρακτηριστικό του διττανθρακικού νατρίου σχετίζεται με το αλκαλικό pH. Βοηθώντας στην εξουδετέρωση των όξινων ουσιών, η μαγειρική σόδα είναι ο σύμμαχος σας για να ψήσετε την τέλεια τούρτα γενεθλίων, να καταπραΰνετε την καούρα μετά από ένα πικάντικο μπουρίτο ή να βγάλετε αυτούς τους δύσκολους, παλιούς λεκέδες από τα ρούχα σας. Η αγαπημένη μας από τις μαγικές της δυνάμεις, ωστόσο, θα είναι για πάντα η ικανότητά της να ελέγχει τις οσμές!

 

Έχετε περιέργεια για το πώς λειτουργεί στο αποσμητικό;

Όλοι είμαστε προορισμένοι να ιδρώνουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μυρίζουμε άσχημα. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, ο ιδρώτας δεν είναι ο ένοχος για την οσμή του σώματος, ο ίδιος ο ιδρώτας είναι στην πραγματικότητα άοσμος! Τα βακτήρια που σχηματίζονται για να διασπάσουν τον ιδρώτα σε οξέα  προκαλούν την ανάπτυξη μιας δυσάρεστης οσμής. Τα αντί-μικροβιακά οφέλη της μαγειρικής σόδας βοηθούν στην καταπολέμηση αυτών των βακτηρίων που προκαλούν οσμές, κάνοντας το δέρμα πιο όξινο.

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο) στα αποσμητικά μας, απλά και μόνο επειδή είναι φυσικό και απαλλαγμένο από χημικές ουσίες και πρόσθετα που βρίσκονται συνήθως στα κοινά αποσμητικά του εμπορίου. Επίσης, αυτό το ''super star'' συστατικό έχει αποτοξινωτική δράση που βοηθά τη ρύθμιση των επιπέδων pH στο σώμα και έχει εκπληκτικά μοναδικές ιδιότητες που μπορούν να εξουδετερώσουν τόσο τα οξέα όσο και τις βάσεις. Αρκετά εντυπωσιακό για ένα συστατικό που κρύβεται στο πίσω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας μας!

Είναι κατάλληλο για μένα;

Με την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τα συστατικά που βρίσκονται στα συμβατικά αποσμητικά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι καταλήγουν σε πιο φυσικές επιλογές. 4 συστατικά που βρίσκονται συνήθως στα εμπορικά αποσμητικά και ενδεχομένως σχετίζονται με ανησυχίες για την υγεία είναι τα εξής:

Αλουμίνιο: Συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού και Αλτσχάιμερ

Parabens: Μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων

Τρικλοζάνη: Μπορεί να είναι επιβλαβής για το ανοσοποιητικό σύστημα και να διαταράξει τα επίπεδα ορμονών

Τεχνητά χρώματα: Μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος

Αν και οι έρευνες που σχετίζονται με αυτές τις παρενέργειες είναι ακόμα σε εξέλιξη, εμείς προσωπικά πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να προσέχουμε παρά να λυπόμαστε. Προτιμήστε ένα φυσικό, lekker, μυρωδάτο αποσμητικό που θα σας αφήσει να αισθάνεστε φρέσκοι και ανέμελοι (https://www.cherryme.gr/collections/the-lekker-company ). Σε συνδυασμό με καταπραϋντικά και ενυδατικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας, αυτά τα αποσμητικά θα σας κάνουν χαρούμενους. Αν είστε κάποιος με εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, σας προτείνουμε να εφαρμόσετε το προϊόν στο εσωτερικό του αγκώνα σας και να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας μέσα σε 24 ώρες.

Καλή εφίδρωση σε όλους!

By Denise Tekelenburg (Vertaling)

Transate in Greek Language by Dee _