Άλατα μπάνιου και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Άλατα μπάνιου και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Το να βυθίζεσαι σε μία μπανιέρα γεμάτη με ευχάριστα ζεστό νερό είναι μία από τις πιο απλές και πιο χαλαρωτικές απολαύσεις της ζωής και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει.

Προσθέτοντας δε και άλατα μπάνιου μέσα στο ζεστό νερό, πας την εμπειρία αυτή σε άλλο επίπεδο και φυσικά επωφελείσαι από πολλά περισσότερα που θα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω καθώς τα άλατα μπάνιου είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι μιμούνται τις ιδιότητες των φυσικών ιαματικών λουτρών.

 

Στην αγορά συνήθως θα βρείτε προϊόντα με κύριο συστατικό τους το αλάτι ιμαλαΐων ή άλατα epsom ή άλατα της νεκράς θάλασσας ή φυσικά και συνδυασμό αυτών. Τις περισσότερες φορές είναι και εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια, βότανα, αποξηραμένα λουλούδια κα.

 Πάμε όμως να δούμε τα οφέλη:

  1. Είναι Φυσικά

Τα άλατα μπάνιου είναι ένα 100% φυσικό προϊόν 

  1. Είναι Αποτοξινωτικά 

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη των bath salts είναι ότι βοηθούν την αποτοξίνωση του δέρματος καθώς επίσης και τη μείωση των ερεθισμών αυτού. 

  1. Περιέχουν Μαγνήσιο 

Το μαγνήσιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο για τη λειτουργία του οργανισμού μας,  βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, στην ψυχολογική μας κατάσταση (μειώνουν ακόμα και την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης),  ανακουφίζει από τους πόνους περιόδου και χαλαρώνει τους μύες.

 

  1. Είναι Αντιφλεγμονώδη 

Τα άλατα μπάνιου βοηθούν στη μείωση το φλεγμονών του δέρματος. Χρησιμοποιούνται ακόμα και για να καταπραΰνουν τον ερεθισμό που προκαλείται από διάφορες δερματικές παθήσεις όπως τα εκζέματα και η ψωρίαση.

  1. Μας κρατούν Ενυδατωμένους

Τώρα θα σκεφτείς πώς γίνεται ένα μπάνιο με άλατα να σε ενυδατώσει; Και όμως έχει αποδειχθεί ότι ένα μπάνιο με φυσικά άλατα βελτιώνει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Με άλλα λόγια προστατεύει από το να εισέλθουν στο δέρμα μας διάφορα επιβλαβή παθογόνα και επιπλέον εγκλωβίζει το νερό στο σώμα μας και με αυτό τον τρόπο το κρατά ενυδατωμένο.

  1. Γίνονται Φυσικό Scrub 

Τι και αν δεν έχεις μπανιέρα στο σπίτι σου; Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις τα bath salts σου σαν βάση για ένα scrub που μπορείς να απολαύσεις και στην ντουζιέρα σου. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αναμίξεις τα άλατα σου με το αγαπημένο σου λάδι σώματος.

(συνδύασε τα με τα λάδια σώματος που θα βρεις εδώ)

 

Αυτά είναι κάποια από τα οφέλη τους, μιας και τα bath salts δρουν ολιστικά στον οργανισμό μας, μας προσφέρουν ευεξία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας (ολοένα και περισσότερες μελέτες το αποδεικνύουν αυτο).

Ενδεικτικά να πούμε ακόμα ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, ανακουφίζουν από τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες, τους πόνους στις αρθρώσεις, βοηθούν στην εξάλειψη των μυκυτών στα νύχια των ποδιών και στην μείωση της κακοσμίας.

Στο iki θα βρεις τα φυσικά προϊόντα της Mirins Copenhagen τα οποία περιέχουν φυσικά και βιολογικά συστατικά, έχουν δημιουργηθεί με βάση την βοτανοθεραπεία και την αρωματοθεραπεία για να προσφέρουν τις μοναδικά θρεπτικές απολαυστικές ιδιότητές τους αλλά και τα άλατα μπάνιου της SEQ LIFESTYLE που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους!