Στερεά καλλυντικά : Τα πλεονεκτήματα

Στερεά καλλυντικά : Τα πλεονεκτήματα
Τα πλεονεκτήματα των στερεών καλλυντικών είναι ποικίλα και τα οφέλη αυτά δεν είναι μόνο για σένα αλλά και για τον πλανήτη!
Φανταστείτε ένα μπουκάλι σαμπουάν και ένα shampoobar.
Τι βλέπετε; 
Βλέπεις δύο διαφορετικούς όγκους και συσκευασίες. Το μπουκάλι του σαμπουάν είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο με μια συσκευασία που είναι άκρως πλαστική, γυάλινη ή αλουμινένια. Το shampoobar είναι ελαφρύτερο και μικρότερο και γενικότερα έχει ελάχιστη και φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον!
Και γιατί συμβαίνει αυτό ;
Απόβλητα μεταφοράς και συσκευασίας! Φανταστείτε μια παλέτα με shampoobars και μια παλέτα με εμφιαλωμένα σαμπουάν. Μπορώ να μεταφέρω πολλά περισσότερα shampoobars παρά εμφιαλωμένα σαμπουάν στην ίδια κλίμακα παλέτας, επομένως θα παράγω λιγότερες εκπομπές Co2 μεταφέροντας shampoobars παρά εμφιαλωμένα σαμπουάν και φυσικά, αυτό ισχύει για κάθε άλλο καλλυντικό προϊόν όταν το βλέπουμε σε στερεή έναντι υγρής μορφής.
 
Όσον αφορά τη συσκευασία προφανώς τη μειώνουμε δραματικά με τα shampoobars . 
Μιας και μιλάμε για shampoobars θέλω επίσης να μιλήσω εν συντομία για τη συγκέντρωση του προϊόντος σε ένα στερεό σαμπουάν σε σχέση με ένα υγρό. Τα shampoobars έχουν υψηλότερη συγκέντρωση, στην πραγματικότητα διαρκούν πολύ περισσότερο από ένα μπουκάλι σαμπουάν. Τυπικά, ένα shampoobar περίπου 80gr θα σας κρατήσει 3 φορές περισσότερο από ένα μπουκάλι σαμπουάν 250ml! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παραγγείλετε το σαμπουάν σας λιγότερο συχνά και αυτό είναι ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα όταν κοιτάμε το οικολογικό μας αποτύπωμά.
Ένα άλλο περιβαλλοντικό πλεονέκτημα είναι το ΝΕΡΟ. Στα στερεά καλλυντικά προϊόντα χρησιμοποιούμε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό H2O (αν υπάρχει), οπότε λιγότερη σπατάλη νερού από ότι στα υγρά προϊόντα όπου το νερό είναι βασικό συστατικό.
Αν είστε νέοι στα στερεά καλλυντικά μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να σκεφτείτε μια νέα ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών χωρίς συσκευασίες.. αλλά ο τρόπος που εφαρμόζετε το σαμπουάν, τα σαπούνια και άλλα είναι πολύ απλός και θα τον συνηθίσετε στο λεπτό!
Τα στερεά καλλυντικά είναι πρακτικά, ιδανικά για ταξίδια, φιλικά προς το περιβάλλον και σε σύγκριση με τα υγρά καλλυντικά προϊόντα με παρόμοια συστατικά και ιδιότητες είναι ακόμη πιο προσιτά αν αναλογιστείτε πόσο καιρό θα σας κρατήσουν.  
Εν κατακλείδι... αγοράστε λιγότερα αλλά καλύτερα! Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε.
Ελπίζω να βρείτε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη και αν υπάρχει κάτι που θέλετε να προσθέσετε ή να ρωτήσετε παρακαλώ αφήστε μου ένα σχόλιο!
Author: Laura Borsato 
Μετάφραση - Επιμέλεια: Cherry me