Vegan Καλλυντικά

Vegan Καλλυντικά

Ας μιλήσουμε για Vegan (καλλυντικά)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι περιέχουν μέσα τα καλλυντικά μας?... Εγώ θα μου πεις πάντα διαβάζω τα ψιλά γράμματα στις ετικέτες των προϊόντων. Μπράβο σου!! Είναι μία καλή αρχή. Όμως τι καταλαβαίνεις από αυτά που διαβάζεις? Από που προέρχονται αυτά τα συστατικά?

 

Πολλά από τα συστατικά των προϊόντων ομορφιάς είναι ζωικής προέλευσης και πίστεψε με κάποια από αυτά δεν θα σου αρέσουν καθόλου, όπως το σκουαλένιο που είναι έλαιο από το συκώτι του καρχαρία, η καρμίνη που προέρχεται από πολτοποιημένα σκαθάρια, η ζελατίνη από τα οστά και τους τένοντες αγελάδων και γουρουνιών, πλακούντες από πρόβατα, άμπαρο από τις εκκρίσεις του λεπτού εντέρου της φάλαινας… όχι, όλα αυτά δεν είναι συστατικά για μαγικό φίλτρο. Κάποια από αυτά και κάποια ακόμη, βρίσκονται μέσα στα καλλυντικά σας. Αλλά φτάνει, δεν θα σας πω άλλα.

 

Με το κίνημα των Vegan να γίνεται όλο και πιο δυνατό, οι βιομηχανίες ομορφιάς δεν θα μπορούσαν να μην συμβαδίσουν με την εποχή και ευτυχώς για εμάς, το έκαναν!! Όλο και περισσότερα προϊόντα ομορφιάς «δηλώνουν» περήφανα vegan  με το μικρό αυτό σηματάκι της πιστοποίησης πάνω τους, απαλλαγμένα από παράγωγα ζώων ή ζωικών υποπροϊόντων και τις περισσότερες φορές είναι και οργανικά, δηλαδή παρασκευασμένα από πρώτες ύλες που δεν έχουν ψεκαστεί για παράσιτα και που δεν έχουν χρησιμοποιήσει συνθετικά λιπάσματα ή γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

 

Τα vegan καλλυντικά είναι φιλικά προς όλους τους τύπους δέρματος, είναι μία εξαιρετική επιλογή για χρόνιες δερματικές παθήσεις και επιπλέον έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και καλύτερα αποτελέσματα. Άλλωστε είναι γνωστή η δύναμη της φύσης και ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών, βιταμινών, οργανικών συστατικών και εκχυλισμάτων από βότανα θα σας χαρίσει λαμπερό δέρμα!

Όλοι θα έπρεπε να βάζουμε ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ. Η σοφία της φύσης κρύβεται μέσα τους και μας χαρίζει απλόχερα αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη.