10 Λόγοι που το αφρόλουτρο μας κάνει καλό

10 Λόγοι που το αφρόλουτρο μας κάνει καλό

Το να βυθιζόμαστε στο νερό, είναι κάτι που κάνουμε τόσο για την προσωπική μας υγιεινή, ή για χαλάρωση στον ελεύθερο χρόνο μας ή σε κάποιες περιπτώσεις για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να κολυμπάμε στον ωκεανό μια ζεστή μέρα ή να κάνουμε ένα ζεστό αρωματικό μπάνιο τους πιο δροσερούς μήνες.

Το μούλιασμα σε ζεστό νερό (μαζί με τις φυσαλίδες!) είναι πιο ευεργετικό απ' ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Μερικές φορές είναι εκπληκτικό το πόσο ωφελούμαστε από τόσο μικρά πράγματα.

Η υδροθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και αιώνες. Τόσο η χρήση ζεστού όσο και κρύου νερού μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα.

Εδώ θα δούμε 10 λόγους για τους οποίους αγαπάμε τα ζεστά αφρόλουτρα

  1. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος

Το βύθισμα του σώματος σε ζεστό νερό μέχρι το λαιμό είναι ένα είδος άσκησης για τα αιμοφόρα αγγεία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό δημιουργεί φυσική πίεση στο σώμα και έτσι η καρδιά λειτουργεί πιο γρήγορα. Όπως καταλαβαίνεις μερικά αφρόλουτρα την εβδομάδα είναι μια εξαιρετική προπόνηση για την καρδιά.

  1. Μας βοηθούν να κοιμηθούμε

Υπάρχουν φορές που δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε. Το ζεστό νερό χαλαρώνει το σώμα και μας προετοιμάζει καλύτερα για τον ύπνο. Όταν ένα τεταμένο σώμα μπαίνει σε ένα ζεστό μπάνιο, το ζεστό νερό αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και χαλαρώνει τους μυς. Η χαλάρωση των μυών δεν μας ηρεμεί μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά, και πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε αυτή την ηρεμία στο τέλος της ημέρας. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!: Μην αποκοιμηθείτε στο μπάνιο και μην μείνετε εκεί για περισσότερο από 20 λεπτά.

  1. Για να είμαστε σε φόρμα

Οι υπερβολικά τεντωμένοι μύες, οι μικροί αθλητικοί τραυματισμοί, ακόμη και οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορούν να ανακουφιστούν με ένα ζεστό μπάνιο, το οποίο αποτελεί το ιδανικό κλείσιμο της σωματικής δραστηριότητας.

  1. Μειώνουν την αρτηριακή μας πίεση

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το βύθισμα σε ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Αυτό είναι ένα σπουδαίο σύστημα για όσους πάσχουν από καρδιακές παθήσεις και πρέπει να προσέχουν τις εξάρσεις της αρτηριακής τους πίεσης. Αν έχετε καρδιακή πάθηση, τότε πρώτα, φυσικά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, γιατί ένα ζεστό μπάνιο θα αυξήσει και το ρυθμό των καρδιακών παλμών σας. Αν σας πει ότι είναι εντάξει, τότε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση.

  1. Μας βοηθούν να χάσουμε βάρους

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη και κάνουν τακτικά μπάνιο σε μια ζεστή μπανιέρα είναι σε θέση να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου και γλυκόζης στο αίμα τους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι ένα ζεστό μπάνιο για περίπου 20-30 λεπτά, 6 ημέρες την εβδομάδα, έκανε τους συμμετέχοντες να χάνουν σχεδόν 2 - 2,50 κιλά το μήνα. OMG, πρέπει να το κάνω αυτό πιο τακτικά!

  1. Για τον καθαρισμό του δέρματος

Αν και είναι αλήθεια ότι το ντους είναι πιο υγιεινό από το μπάνιο, ένα καλό μούλιασμα σε ζεστό νερό μετά το ντους μπορεί να ανοίξει τους πόρους του δέρματος μας και αν το νερό είναι καθαρό, τότε μπορεί να μπει και να ξεπλύνει μέρος της βρωμιάς και των τοξινών από το δέρμα μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο φρέσκο και καθαρό δέρμα.

  1. Μειώνουν τους πονοκεφάλους

Δεν είμαι οπαδός του να παίρνω χάπια όταν έχω πονοκέφαλο, γιατί ξέρω ότι μπορεί να τον πάθω από την πίεση, το άγχος και την κούραση όλης της ημέρας. Οι περισσότεροι τύποι πονοκεφάλων προκαλούνται από τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων στο κεφάλι. Η θετική επίδραση του ζεστού νερού στα αιμοφόρα αγγεία μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει την πίεση σε αυτά τα αιμοφόρα αγγεία και να θεραπεύσει τους πονοκεφάλους μας.

  1. Νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας

Η ζωή είναι γεμάτη από αγχωτικά γεγονότα και ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι ο ώμος που χρειάζεστε για να κλάψετε. Κάντε ένα καλό μπάνιο και προσπαθήστε να χαλαρώσετε, καθώς είναι γνωστό ότι όταν νιώθουμε καλύτερα σωματικά, αποκτάμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, είμαστε πιο πεπεισμένοι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις που μας περιμένουν. Ένα ζεστό μπάνιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε και το καθημερινό άγχος.

  1. Για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα του βήχα και της γρίπης

Ο ατμός ενός ζεστού μπάνιου μπορεί να στεγνώσει τη βλέννα που συσσωρεύεται στο λαιμό μας, η οποία είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για συνεχή βήχα. Επιπλέον, ένα ζεστό μπάνιο μπορεί επίσης να ανακουφίσει τα συμπτώματα της γρίπης. Ένα διάλειμμα 10-15 λεπτών για ζεστό μπάνιο μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

  1. Ενυδατώνει το δέρμα μας

Μπορεί να μη μας αρέσει το ''ρυτιδιασμένο'' δέρμα που αποκτάμε μετά από ένα ζεστό μπάνιο, αλλά στην πραγματικότητα έχει καλή επίδραση σε αυτό. Το ζεστό νερό αφήνει το δέρμα υγρό για περισσότερη ώρα και το εμποδίζει να στεγνώσει.

Ένα καλό ζεστό αφρόλουτρο με βοηθά επίσης να καθαρίσω το μυαλό μου. Και φυσικά, η ιδέα να φροντίζουμε τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική αγάπη που θα μπορούσατε να δώσετε. και τελικά ναι, μερικές φορές το να είσαι εγωιστής, είναι καλό.

 

Οι πληροφορίες που υπάρχουν στο παρών άρθρο έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές ή συμβουλές για την ψυχική υγεία ή την υγεία γενικότερα. Είναι ευθύνη του αναγνώστη να απευθύνει τις προσωπικές ιατρικές ερωτήσεις του στον γιατρό του.